Selectați limba dvs

 Asociația Speologică Prusik Timișoara, a organizat Tabăra Speologcă din 2016 in zona de lucru a asociației (Zona carstică Căvăran-Peștere).

 

Perioada: 22-31.07.2016.
Locația: Platoul carstic Peștere. (vezi „Harta - Accesul și locația taberei speologice Prusik 2016” sau click aici.). Coordonate geografice tabără: 45°32’41’’N și 22°11’18’’E.

Accesul: DN6 (E70) Lugoj – Caransebeș, până în localitatea Constantin Daicoviciu (Căvăran pe unele hărți), iar de acolo DJ680A (drum neasfaltat, dar pietruit) până în localitatea Peștere. De aici și până în tabără se poate continua fie pe jos (30-45 minute), fie cu autoturism de teren cu tracține 4×4 sau autoturism „normal”, dar cu un șofer experimentat pe drumuri „off-road” (vezi „Harta - Accesul și locația taberei speologice Prusik 2016” sau click aici).

 


Scopul tabereiSistematizarea speo-carstică a zonei calcaroase Căvăran-Peştere.

Obiective:

  • topografierea și cartografierea cavităţilor speologice și a formelor de relief carstice (inclusiv cele hidro-carstice) de la suprafață;
  • explorarea speologică și la suprafață a zonei (decolmatări, derocări, scufundări, etc);
  • colaborarea cu alte organizații speologice din țară sau străinătate, instituții și agenți economici din domeniul speologiei sau domenii conexe speologiei;
  • promovarea speologiei în rândurile nespeologilor;
  • vizite în cavitățile speologice și „voie bună”.


Condiții de participare: orice speolog, pasionat de munte și/sau natură și mai ales de explorare (în special speologică) și cunoaștere în general.
Cazare: la corturi (personale, dacă nu vom încerca să găsim un loc).
Masă: autogospodărire (din traista proprie).


Echipament:

  • pentru speologi: echipamentul speologic pentru parcurgerea cavităților speologice orizontale și verticale (fosile);
  • pentru speologi-scafandri: știu ei cel mai bine, detalii cu organizatorul;
  • pentru nespeologi: vom încerca să asigurăm echipamentul, în limita stocului disponibil.

Contact: Horak Petru-Florin (+40 765 213 820 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).


Notă!!! Participarea în tabăra speologică se face pe bază de înscriere la persoana de contact, telefonic sau prin e-mail.

Parteneri