Selectați limba dvs

ASOCIAȚIA SPEOLOGICĂ PRUSIK TIMIȘOARA
25 de ani de speologie

In acest an  Asociatia Speologica Prusik din  Timisoara implineste 25 de ani de existenta. Pentru a sarbatori acest eveniment, dorim sa invitam iubitorii de speologie, natura si fotografie sa participe alaturi de noi sa Festivitatea Aniversara care va avea loc in perioada 4 – 6 Octombrie , in localitatea Constantin Daicoviciu (jud. Caras Severin), la Caminul Cultural din localitate.
Asociatia Prusik a fost fondata în anul 1994 la inițiativa unui grup de tineri pasionați de speologie. Numele “Prusik” provine de la un nod de ascensiune pe coardă, si a devenit o traditie ca cei proaspat inscrisi in club sa treaca proba urcatului in “prusice” pe coarda. De-a lungul celor 25 de ani de existenta, Asociatia s-a bucurat de 21 membri fondatori si peste 200 de mebri activi, aderenti, corespondenti sau de onoare.
 Mulți timișoreni au cunoscut asociația prin intermediul cursurilor de speleologie anuale organizate pentru publicul larg, al expozițiilor de fotografie speologică sau a Zilei Speologice Timisorene. Printre marile reușite ale organizației se numără organizarea Congresului Național de Speologie, ediția a XXXIV-a, sub egida Federației Române de Speologie, precum și participarea câtorva membri ai clubului la Expediția Speologică Națională Berger – Franța 2006, unde s-a atins punctul terminus de -1122m. Incepand cu anul 2013, Asociatia a inceput un proiect de identificare, explorare, si cartare a pesterilor din Zona Cavaran (jud Caras Severin), unde s-a ajuns de la 4 pesteri cunoscute la aproximativ 30, in zona organizandu-se deja 5 tabere speologice. La aceste evenimente se adaugă numeroase alte expediții, precum și proiecte de sistematizare, cartare și ecologizare a peșterilor.
Vom incepe evenimentul aniversar cu o intalnire amicala cu povesti din ture si nu numai in seara de vineri 4 octombrie la Caminul Cultural din Constantin Daicoviciu, iar sambata in prima parte a zilei doritorii vor putea vizita cateva din cele mai mari si mai frumoase pesteri din zona Cavaran sau vor putea drumeti pe trasee de exterior. In seara zilei de 5 Octombrie, începând cu orele 17 la Caminul Cultural  va asteptam la o selecție aniversară a celor mai reprezentative fotografii, hărti de peșteră și montaje video din istoria clubului.


Va asteptam cu drag pentru a sărbători împreună cei 25 de ani de activitate speologică a Clubului Prusik.

Revenim cu detalii curand.

Parteneri